Om Foamsquat®

Varumärket Foamsquat® grundar sig i en vision om en förbättrad folkhälsa. Att träning är bra för vår kroppsliga och mentala hälsa är välkänt, men nya studier pekar också på betydande hälsoeffekter av vardagsrörelse. Baserat på ny forskning har rekommendationerna kring fysisk aktivitet uppdaterats. En av rekommendationerna som är antagna av bl.a. Svenska Läkaresällskapet är att dela upp långvarigt stillasittande med rörelsepauser. 

Foamsquat® har skapat ett praktiskt hjälpmedel som gör squats mer behagliga och sänker tröskeln till effektiva rörelsepauser i vardagen. Under en paus med Foamsquat får de annars inaktiva musklerna vid sittande, bl.a lår och rumpa, bli aktiva för en stund. Rörelsepauserna kan utföras i vanliga kläder och tas där och när det passar- bredvid skrivbordet, under tiden kaffet bryggs, eller bara när känslan av att ha suttit stilla för länge infinner sig. 

Foamsquat® riktar sig till alla som vill testa rörelsepauser för att uppnå och bibehålla en smidig kropp. Gammal som ung, vardagsmotionär eller idrottare - Vi tror att varaktiga hälsosamma vanor skapas när de är lätta att integrera i vardagen och gör minimalt anspråk på vår tid eller viljestyrka. Det tillsammans med omedelbara positiva effekter gör dessa korta pauser till meningsfulla bidrag för både kroppsligt och mentalt välbefinnande.